Nyttige Links

Uddannelsesguiden

UddannelsesGuidens mål er at levere præcis og opdateret information til alle, der søger oplysninger om job, uddannelse, erhverv og arbejdsmarked.

Oplysningerne er strukturerede så de retter sig mod specifikke målgrupper, børn og unge som søger ungdomsuddannelse, unge og voksne uddannelsessøgende, voksne der søger kurser og efteruddannelse samt vejledere og andre med interesse for uddannelsesforhold.

Man kan også finde aktuelle udbud af hold på voksen- og efteruddannelser. Holdene indberettes af de udbydende institutioner og varierer i antal mellem 40-50.000.

Uddannelsesguiden indeholder desuden en række værktøjer, der kan hjælpe den enkelte bruger til at vælge uddannelse og sortere i sine valg.

Job-kompassetjobkompas_web

Job-kompasset

Måske har du en ide om, hvad du vil være.

Måske er der job, der ligner, og som du ikke kender.

Vælg et område, der interesserer dig og se, hvilke job der findes.

Kig på Job-kompasset!

 

 

eVejledningOm eVejledning

eVejledning er et tilbud til alle, der har brug for vejledning om uddannelse og job. eVejledning har åbent dag, aften og weekend.

eVejledning kan svare på spørgsmål om ungdomsuddannelse, videregående uddannelse samt efter- og videreuddannelse. eVejledning kan også hjælpe dig med at få overblik og idéer til uddannelsesvalg.

Du kan frit vælge, om du vil kontakte eVejledning på mail, chat, sms eller telefon.

eVejledning foregår anonymt. Derfor kan vi ikke gå ind i konkrete sager som UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning) eller andre offentlige myndigheder har ansvar for.

 

 

 

optagelsen_web

Optagelse.dk

Optagelse på ungdoms- og videregående uddannelser

Optagelse.dk har til formål at lette tilmeldingen til ungdomsuddannelserne og ansøgning til de videregående uddannelser ved at digitalisere ansøgningsprocessen.

Udviklingen af systemet er et led i regeringens moderniseringsprogram ”En enklere offentlig sektor” om regelforenkling og initiativer, der kan gøre det lettere at være borger i Danmark.

 

Ungdomsuddannelser

I 9. eller 10. klasse

Hvis du går i 9. eller 10. klasse, skal du udfylde din uddannelsesplan (ansøgning) på Optagelse.dk. Du skal som ansøger bruge dit UNI•Login.

Ude af 9. eller 10. klasse

Du har tre mulige måder at søge på.

  1. Du kan logge ind med NemID, hvis du er over 18 år.
  2. Du kan udfylde en delvis digital ansøgning på Optagelse.dk. Det kræver kun en email-adresse. Du skal indsende en underskrevet følgeskrivelse til sidst.
  3. Hvis du ikke har mulighed for at søge digitalt, har du mulighed for at printe blanke ansøgningsskemaer og indsende dem til det uddannelsessted, du vil søge ind på.

 

Videregående uddannelse

Alle ansøgere til de videregående uddannelser skal søge digitalt på Optagelse.dk.

Der er to ansøgningsfrister: For kvote 2 er ansøgningsfristen den 15. marts kl. 12.00 og for kvote 1 er ansøgningsfristen den 5. juli kl. 12.00.

Alle ansøgere med dansk cpr-nummer skal søge med NemId. Ansøgere uden NemId kan søge delvis digitalt.

 

Studievælgeren

Studievælgeren skal du starte med at tænke over, hvad der interesserer dig.studievaelgeren

Dine interesser kan hjælpe dig frem til den rigtige uddannelse.