Mick får frivilligpris

Frivillig fra HTX bliver månedens frivillige Mick Scholtka fra teknologi-linien på HTX-lillebælt i Fredericia blev månedens frivillige for hans arbejde i den opsøgende og alternative ”ilab” lektiecafe. Nomineringen kom fra hans studievejleder Marianne Thomsen, som sendte en beskrivelse af ham af sted til Projekt Frivillig, som uddeler prisen.

Månedens frivillighedspris, Mick Scholtka
Mick bliver af sine medstuderende fulgt op til overrækkelsen med klapsalver!

Prismodtager vidste ingenting
Onsdag D. 8. oktober kl. 10.05 var HTX-lillebælts kantine fyldt med elever, der skulle til morgensamling. Det skulle de også, der var bare lidt ekstra på programmet. Under falske forudsætninger havde studievejleder Marianne Thomsen fortalt prismodtageren Mick Scholkta, at han skulle hjælpe hende med at rekruttere nye frivillige til ilab. Hvad han ikke vidste var at to repræsentanter fra Projekt Frivillig og en medarbejder fra ilab gemte sig på læreværelset for at overraske ham med gaver og en pris for han flotte arbejde i ilab-regi.

 

Klapsalver, diplom og gaver
Prisoverrækkelsen startede med en kort intro til frivilligt arbejde, og der efter fortalte en medarbejder fra ilab om, hvorfor det lige netop var Mick, som fik denne pris. Det er nemlig hans positive tilgang til mennesker, hans rummelighed og hans fantastiske pædagogiske evner, som gør ham til en dygtig frivillig. Han har udviklet sig til nu også at være mentor for en ung, som har det svært i skolen. En opgave han blev headhuntet til. Det er den fantastiske udvikling fra frivillig lektiehjælper til frivillig mentor, som gør, at Projekt Frivillig har udvalgt Mick til at være månedens frivillige blandt mange andre kandidater i hele landet. Der var høje klapsalver og hujen fra studiekammerater og medarbejdere fra HTX, da Mick’s navn blev afsløret, der godt kunne genkende sig selv i talerne. Det var en stolt og glad ung mand, der fik overrakt prisen fra Brian Skov Nielsen fra Landssekretariatet for Projekt Frivillig, som var taget fra Odense for at overrække ham prisen i form at et diplom, gave og T-shirt.

 

Frivillighedspris overrakt til Mick
Brian Skov Nielsen fra Landssekretariatet for Projekt Frivillig overrakte prisen til Mick .

Stor ros til de frivillige fra HTX

Rosen kom ikke kun Mick til gode, men også de mange andre elever fra HTX, som vælger at bruge deres fritid på den opsøgende lærings-lektiecafe, som ilab er. Størstedelen af de frivillige, også den frivillige projektleder i ilab, kommer fra HTX-lillebælt. Ilab er et projekt under Den Boligsociale Helhedsplan i Sønderparken og Korskærparken og er udviklet med støtte fra Undervisningsministeriet. Projektet har til huse i Medborgerhuset Korskær og har åbent hver torsdag fra 18.00 – 20.00.

Mik får frivillighedspris
Fra venstre mod højre: Brian Skov Nielsen og Rikke fra Landssekretariatet for Projekt Frivillig, Mick Scholtka, Nisanthi fra iLab og studievejleder Marianne Thomsen